Primeur: incubator voor Chinese bedrijven in Brussel

05 May 2010

De inspanningen van het BAO om buitenlandse investeerders naar Brussel te halen, zijn onlangs beloond met de vestiging van de eerste incubator voor Chinese bedrijven in Brussel. Het BAO prospecteerde al een paar jaar in de stad Shenzhen.

Shenzhen, een stad van 10 miljoen inwoners op minder dan een uur van Hong Kong en anderhalf uur van Kanton, is een van de grootste ontwikkelingspolen in China. Ondernemingen zoals Huawei, ZTE, THTF, Great Wall Computer of Coship hebben er hun hoofdkwartier. De beurs van Shenzhen is de tweede van China.

Midden in het Shenzhen High Tech Park met zijn meer dan duizend technologie-ondernemingen heeft het BAO sinds drie jaar zijn eigen kantoor. Door die aanwezigheid heeft het BAO een belangrijk netwerk van contacten kunnen opzetten, zowel met de bedrijven als met de lokale autoriteiten.

Vandaag blijkt dat een succesvolle strategie te zijn. Het BAO en het Shenzhen High Tech Park ondertekenden immers een samenwerkingsakkoord waarbij de lokale bedrijven kunnen genieten van de toegang tot een specifieke incubator in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Doel is de Chinese bedrijven, die een filiaal willen opstarten in Brussel in het kader van hun Europese ontwikkeling, gepaste infrastructuur te bieden.

Het project werd mogelijk gemaakt door een akkoord tussen het BAO en de GOMB (Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij van Brussel). In een gebouw van 900 vierkante meter staan verschillende individuele modules van 20 tot 85 vierkante meter ter beschikking, 'plug & play' en met gemeenschappelijke ruimtes (vergaderzalen, keuken, sanitair). Elke Chinese onderneming kan er een module huren tegen zeer gunstige voorwaarden en kan gratis beroep doen op een drietalige en Chineessprekende 'coach'. 

Een website in het Chinees, ontwikkeld door het BAO en de GOMB, staat in voor de promotie van deze incubator bij de Chinese bedrijven.

De stad Shenzhen heeft tegelijkertijd de opening van zijn vertegenwoordigingskantoor in Brussel bevestigd. In september zal Brussels Minister van Economie, Benoît Cerexhe, bovendien een economische delegatie naar Shenzhen leiden. De basis voor een langetermijnsamenwerking is duidelijk gelegd.

reaction of my cousins ????who, however, everything replica watches will buywatchsky.com change Change. The old rules have nothing to replica watches bear up. And other retired and sit when I explain replica watches it to you properly. This replica watches is She Kanna · Underhill most dreaded replica watches places Fang: He might really be able to explain their actions replica watches clearly and logically, did not realize how much their anger aroused others - really his replica watches blessing ah. Distress moment passed. They were able to replica watches tolerate Lun Kena this prude, he should try replica watches to tolerate the two men. quirks. God knows, even 070-454 exam during the war he Why did not endure too Yeah. Besides, Victoria Smith is the 070-455 exam kind of people who self-regulate, once she determined how they 070-445 exam should do, no one can change her, not least Leonardo white Know ho.